Földtani veszélyforrásokkal kapcsolatos továbbképzés az MBFSZ szervezésében

2017 okt. 25.

Az MBFSZ megkezdte a földtani veszélyforrásokkal (partfal- és lejtőcsúszások, alábányászottság, pinceomlások) kapcsolatos továbbképzési programját.   


2018. szeptember 26-án az MBFSZ a Stefánia úti palota Rónai-termében, október 25-én a Columbus utcai székházban tartott oktatási napokon összesen 27 fő vett részt, akik között voltak választott önkormányzati tisztviselők, polgármesterek,  kormány- és köztisztviselők és hatósági ügyintézők is. Minden résztvevő olyan településről érkezett, amely a földtani veszélyekkel érintett.  


Az oktatók nyolc témakör köré csoportosították előadásaikat. Érintették a veszélyforrások kialakulásának okait, a veszélyhelyzeteket megjelenésének lefolyását, de az előadások többsége azokról a hatósági intézkedésekről szólt, amelyeket az ilyen veszélyek megelőzése érdekében meg kell tenni, illetve azokról, amelyek egy-egy vis major helyzet kialakulásakor szükségesek.  Az előadások során lehetőség nyílt a hallgatók kérdések feltevésére, melyek rögtön megválaszolásra kerültek.
Az előadások közötti szünetben illetve az ebédszünetben az oktatók válaszoltak több, egyedi problémát felvető kolléga kérdésére is.


Az előadásokat követően a tesztlapok kitöltésére 15 perc idő állt rendelkezésre. Minden résztvevő „megfelelt” minősítésű értékelést kapott. Az előadásokat követő elégedettségi felmérés alapján a hallgatók 99%-os elégedettségről nyilatkoztak.