Vízföldtani adattár

101/2007. (XII.23) KvVM rendelet értelmében a Vízföldtani naplók készítését, az Országos Kútkataszter vezetését és a Vízföldtani Napló Adattár működtetését 2021. január 1-től az SZTFH Vízföldtani Osztálya végzi.

A 2021. évi XXXII. törvény (SZTFH törvény) 1. § (1a) bekezdése értelmében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága állami feladatai között szerepel a felszín alatti vízkészletekbe történő beavatkozás és a vízkútfúrás szakmai követelményeiről szóló – 101/2007. (XII. 23.) KvVM rendelet szerinti feladatok ellátása, valamint közreműködés a felszín alatti vizekkel és a felszín alatti vizekhez kapcsolódó létesítményekkel összefüggő állami feladatok ellátásában:

a) központi vízföldtani adattár üzemeltetése;
b) országos kútkataszter és hévízkút kataszter vezetése és a vízföldtani napló kiállítása

Magyarországon az 1950-es években kezdődött az üzemelő vízkutak felmérése és dokumentálása. E munka eredményeként jött létre 1961-ben az Országos Kútkataszter. A feladatot 1983-ig a Vízgazdálkodási Intézet látta el, ezt követően a Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Intézet (VITUKI) végezte 2012-ig. A továbbiakban ezt az örökséget és tevékenységet vitte tovább az MFGI, az MBFSZ, majd 2021 január 1-től az SZTFH.

Amennyiben a megrendeléssel, illetve annak feltöltésével kapcsolatban kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken.
A megrendelés során közölt személyes adatok kezelésével kapcsolatos tájékoztatónk megtalálható honlapunkon. Kérjük, hogy a megrendelés feladása előtt tájékoztatónkat figyelmesen olvassa el, és az abban foglaltak ismeretében tegye meg nyilatkozatát a megrendelés űrlapján!

A VÍZFÖLDTANI ADATTÁR ÜGYFÉLFOGADÁSI RENDJE:

(Előzetes időpontegyeztetést követően) Hétfő és Csütörtök: 9-14 óra között 

ELÉRHETŐSÉG:

Fehér Judit

Tel.: +36 1 920-2301 vagy +36 1 920-2303

E-mail: judit.feher@sztfh.hu