Ismét szolgálati munkatársat választottak egyik társ-elnöknek az ENSZ nyersanyag-gazdálkodással foglalkozó munkacsoportjába

2021 máj. 20.

Az ENSZ Fenntartható Erőforrás Gazdálkodási Héten (2021. április 23-30: https://unece.org/sustainable-energy/events/unece-resource-management-week-2021-12th-session-expert-group-resource) az ENSZ erőforrás gazdálkodással foglalkozó szakértői munkacsoport bizottságába (UNECE EGRM Bureau) ismét Dr. Horváth Zoltánt választották meg az Európai Geológiai Szolgálatok (EuroGeoSurveys: https://www.eurogeosurveys.org/) képviseletében társ-elnöknek 2021-2023. között.

Az erőforrás-gazdálkodással foglalkozó szakértői csoport felelős az erőforrásokkal való gazdálkodást támogató ENSZ erőforrás osztályozási rendszer (UNFC) fejlesztéséért, önkéntes fórum biztosításáért a nyersanyag szektorban érintetteknek a tapasztalatok megosztására, ezáltal elősegíti a minél szélesebb körű, globális alkalmazását. A Bizottságnak mintegy 30 tagja a kontinensek nagyobb bányászati kapacitással rendelkező országainak képviselőiből, szakmai szervezetek, cégek és az Európai Bizottság Növekedésért Felelős Igazgatóságából (EC DG Grow) áll.

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szakértői munkatársai többször osztották meg tapasztalataikat az UNFC-vel a legkülönbözőbb ásványi nyersanyagok vonatkozásában, a genfi székhelyű Bizottság és EuroGeoSurveys elismerve az MBFSZ ásványvagyon nyilvántartás nemzetközi rendszerekkel való harmonizációja terén végzett tevékenységét szavazott megtisztelő bizalmat Dr. Horváth Zoltánnak az Európai Geológiai Szolgálatok közösségének ásványvagyon osztályozással kapcsolódó tevékenységének képviseletére.